Vinteråsens Frikyrkoförsamling söker pastor

Postat av Tomas Johansson den 9 mars, 2023

Vill du bygga Guds rike tillsammans med oss?

 

Vi söker pastor med inriktning för barn och unga familjer

Vinteråsens frikyrkoförsamling i Vintrosa/Latorp (EFK) söker en pastor
(75% eller mer) för att arbeta hos oss med ett särskilt fokus på barn och unga familjer.

Vi finns i natursköna Tysslinge som är ett område på Kilsbergskanten, ca 15 km från Örebro. Här är det nära till vacker natur, rena sjöar och skidspår på vintern. Flera mil leder för vandring, cykling, och parallella stigar för de som rider. Det är en inflyttningsort där många unga familjer väljer att bosätta sig. Vi är två församlingar som har valt att gå samman och bli en församling 2023. Under ett antal år har vi integrerat vår gemenskap och arbete och har nu valt att bli en församling. Vi satsar på vårt barn och familjearbete. I dagsläget har vi en stor grupp barn i ”miniscouter” (ca 35 st.), öppen förskola med 20 besökare och även en söndagsskola med ca 15 barn inskrivna. Vi är ett team på ca 13 barnledare just nu. Församlingen har ca 70 aktiva medlemmar.
Vår vision är att ge alla barn en möjlighet att lära känna Kristus. Vi har en bred kontaktyta i samhället och tror att du vill vara med och bygga Guds rike med oss. Kyrkan har ett stort förtroende och lätt att få kontakt med många människor. Vi tror på ett relationellt evangeliserande där möten mellan människor skapar möjligheter.

Om tjänsten

Du kommer att få möjlighet att bygga upp ett strategiskt arbete för att Kyrkan ska bli relevant för många med fokus på barn och unga familjer. Du kommer att finnas med som ledare i de grupper som behöver det. Du kommer att ha en övergripande roll i att driva vårt arbete framåt. Det tror vi att du kommer göra genom att vara en god förebild, stötta och utbilda ledare samt skapa goda relationer till barnen och deras föräldrar. Du kommer att vara delaktig i gudstjänster och med kontinuitet driva frågan om barnens plats i Gudstjänsten. Du möjliggör för barn att ta del i lägerverksamhet. I uppdraget finns en önskan att arbeta med unga familjer både i och utanför kyrkan. Detta sker i nära samarbete med övriga anställda och ledare i församlingen. Du kommer att arbeta tillsammans med en aktiv styrelse och nuvarande pastor och föreståndare Nikolas Demetriades som har en tjänst på 40%. Vi ser gärna att du har någon bibelskola eller teologisk utbildning bakom dig. Erfarenhet av ledarskap i församling är meriterande. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Vi är två församlingar som funnits i bygden i över 160 år men nu går vi samman med en ny överlåtelse och längtan att göra något nytt för att nå fler och få se Guds rike utbredas. VI är öppna för att jobba pionjärt, på nya sätt och med nya metoder. Längtar du också efter detta så är du välkommen att ta kontakt med oss.

Kontakt

Nikolas Demetriades, pastor
070-3903513
elimkyrkan.latorp@gmail.com

David Juhlin, Latorp
0725179011
david.juhlin@gmail.com

Tomas Johansson, Vintrosa, Ordförande
0727040110
tomas.j.vintrosa@gmail.com

Ansökan

Skicka din ansökan till: tomas.j.vintrosa@gmail.com
Vi behandlar ansökningar löpande.
Tillträde efter överenskommelse.